Smitveld Vouwwagen

De jaren negentig van de vorige eeuw :

In deze periode ligt de oorsprong van Smitveld Vouwwagens. Een levensverhaal: het gezin van Theo en José is compleet met twee prachtige zonen, ze houden van kampeervakanties, logisch, van jongs af aan als het ware met de paplepel enz.

Theo en José hebben  een geweldig mooie De Waard tent gekocht, de Rolls Royce onder de tenten, sterk, stoer, duurzaam, kortom  alles wat een goede tent moet hebben. Tot zover de reclame, want de tent is zo zwaar en zo groot dat Theo al snel denkt “dat moet toch anders kunnen”.

Inspiratie voor Smitveld Vouwwagen
Eerste opzet Smitveld Vouwwagen

Het roer om :

Die grote tent gaat al in een bagagewagentje, dat kan bijna niet anders, dus waarom dan niet meteen diezelfde tent op een behoorlijke wagen vastzetten? Zo is het sjouwen met je tent voorbij, je zet hem veel makkelijker op en er is nog meer ruimte voor al je vakantiespullen.

Zo gezegd , zo gedaan, is wat kort door de bocht, maar zo is het wel gegaan. Theo ontwerpt, berekent en tekent en komt op een punt van het roer om , hij besluit zijn baan op te zeggen en voor Smitveld te gaan.

Het begint allemaal vanuit huis met een schaalmodel van koperbuis in de tuin, een rol ongebleekte katoen van de markt en de naaimachine van José. De garage wordt compleet als naaiatelier ingericht en het laswerk voor de buizen samen met een goede vriend in diens werkplaats gemaakt.

De eerste Smitveld vouwwagen :

Zo komt het er van, de eerste Smitveld vouwwagen begint vorm te krijgen en de droom van Theo komt uit. Een vouwwagen die voldoet aan alle wensen.

Bij het woonhuis van Theo en José, wordt de eerste vouwwagen gebouwd, geheel volgens de inzichten en ideeën van Theo. Gebouwd met veel kunde, met liefde voor het vakmanschap en zonder enige concessie te doen aan de kwaliteit.

De herkenbare karakteristieke vorm van de vouwwagens van Smitveld zoals we die nu kennen, is al helemaal te zien in het eerste prototype. Het vakmanschap wat hier wordt ingezet, wordt tot op van vandaag nog gebruikt om altijd de beste kwaliteit te waarborgen voor de kopers van Smitveld vouwwagens.

Concept vouwwagen
Smitveld Beauvist Vouwwagen

1995, de eerste productie Smitveld vouwwagen :

Het zo ver de Smitveld Beauvist wordt in productie genomen om aan klanten afgeleverd te worden.
In 1995 wordt de eerste in productie gebouwde vouwwagen van Smitveld afgeleverd aan de klant. Een historisch moment voor Theo en José.

De Beauvist is direct een succes en de verkopen van de Beauvist gaan snel. Om aan de vraag te kunnen voldoen, wordt de productie gestart in een voormalige schoolgebouw. De ruimte zou voorlopig voldoende moeten zijn om aan de vraag te kunnen voldoen.

Door de grote vraag en de populariteit van de Smitveld Beauvist, blijkt al veel eerder dan gedacht dat het schoolgebouw niet voldoende ruimte heeft. Er moet alweer snel op zoek worden gegaan naar een grotere ruimte voor Smitveld.

Een nieuwe locatie :

In het begin van 1997 gaat Smitveld verhuizen naar een een nieuwe locatie in Bakkum. Groter en dus meer ruimte om de vouwwagens te kunnen bouwen.

In Bakkum ontwikkeld naast de vouwwagens een echte kampeerwinkel. In de winkel worden steeds meer kampeeraccessoires verkocht.

De verkoop van vouwwagens neemt serieuze vormen aan. Al een paar jaar na de opening in Bakkum begint het pand al weer te klein te worden. De zoektocht in de regio naar een groter en beter bereikbaar pand start.

Smitveld Winkel Bakkum
Smitveld Heemskerk

Nieuwbouw en prachtig nieuwe locatie :

In 2006 wordt de handtekening gezet onder een koopcontract voor een nieuwbouw project aan de A9 in Heemskerk. Op bedrijventerrein de Trompet krijgt Smitveld de beschikking over 4.000m2 winkel ruimte.

In het najaar van 2007 is het zo ver. Het nieuwbouw project is klaar en Smitveld opent op de nieuwe locatie. Nieuw is de wintersport afdeling. In deze jaren groeit Smitveld uit tot de kampeer en wintersport specialist van Noord-Holland.

Smitveld nu :

Tot op de dag van vandaag is Smitveld toonaangevend in de regio. Het assortiment vouwwagens is uitgebreid tot 4 modellen.

Deze worden nog steeds gebouwd zoals de allereerste Smitveld vouwwagen, met veel kunde, met liefde voor het vakmanschap en zonder enige concessie te doen aan de kwaliteit. Wat dat betreft zal Smitveld nooit veranderen.

Entree Smitveld Heemskerk