Ruimte

De Smitveld Ruebist vouwwagen is compact. Met 2 slaapplaatsen en een riante voortent de ideale basis voor een kampeervakantie. Het centraal geplaatste bed van 140 x 210 is goed bereikbaar. Wilt u een lattenbodem, of kiest u liever voor een schotelbed  voor nóg meer comfort.

In de Ruebist is er ruimte voor 2 optionele kindertenten. Net als bij de Lodgist, Violist en Patist is de grote boogluifel een optie waarmee u nóg meer ruimte krijgt bij de vouwwagen.

Kuipgrondzeil

De Smitveld Ruebist beschikt over een kuipgrondzeil. Dit is overigens een uniek punt van elke Smitveld vouwwagen. Het kuipgrondzeil geeft de vouwwagen extra stevigheid en comfort. Doordat de tent één geheel is, heeft u geen last van water, beestjes en tocht in de tent. Met een stevige storm staat een Smitveld vouwwagen als een huis.

Sterk

Smitveld vouwwagens maakt alleen gebruik van de beste materialen. Het tentdoek is gemaakt van van Ten Cate doek. De wagenbak is gemaakt van watervaste Melaply panelen en het onderstel is van Al-KO. Met het Al-KO chassis blijft de vouwwagen u altijd volgen, ook als u snel naar Zuid Frankrijk wilt.

Smitveld Ruebist Vouwwagen
Smitveld Ruebist Vouwwagen
Smitveld Ruebist tunnelluifel
Ruebist vouwwagen buiten
Smitveld Ruebist interieur
Ruebist vouwwagen Interieur
Ruebist Vouwwagen
 • Smitveld Ruebist
  Ruebist op klapweekend vouwwagenclub.info
 • Smitveld Ruebist tunnelluifel
  Ruebist met tunnelluifel
 • Smitveld Reubist zijkant
  Ruebist op bezoek bij Vouwwagenclub
 • Naaimachine
  100% Nederlands vakmanschap
 • Interieur Smitveld vouwwagen
  Tocht vrij, waterdicht en geen beestjes door het vaste grondzeil
 • Elektra doorvoer
  Elektriciteit heeft zijn eigen deur
 • Froli bedsysteem voor in de vouwwagen
  Heerlijk slapen op het schotelbed
 • Lattenbodem in de vouwwagen
  Een goed bed is ...
 • Chassis vouwwagen
  De basis is goed met het AL-KO chassis
 • Smitveld vouwwagen
  Zo rijdt een Smitveld over straat

Opzetgemak

Snel en gemakkelijk opgezet! Het opzetten van de Smitveld Ruebist is niet moeilijk. In nog geen kwartier weet ook een minder goed ingespeeld koppel het tentdoek strak te zetten. In het kort: draai de pootjes van de wagenbak uit en spreidt het grondzeil uit dat ingevouwen aan de achterzijde van de aanhanger zit. Het zeil is de basis voor de rest van de tent. Je vouwt het bed uit, trekt de tent omhoog (de stokken zitten er al in!) en zet die met twee luifelstokken op zijn plaats. Rits het kuipgrondzeil vast en span rondom het doek af. Dat is het!
Opzetten, inclusief haringen, kost een minuut of 15, en dan staat er een stoere, stormvaste, ruime, behaaglijke en strak opgezette Smitveld vouwwagen

KCK(ANWB) test Smitveld Ruebist Elegance

“Smitveld is een 100% Nederlandse vouwwagenfabrikant. José en Theo zijn de bedenkers, de ontwerpers en de ondernemers die dit merk bij een select publiek populair hebben gemaakt. Uit onvrede over het bestaande aanbod van piramidetenten hebben ze vanuit hun eigen kampeerervaring een aantal vouwwagenmodellen ontworpen die een stuk sneller opzetten dan een grote gezinstent, zonder concessies te doen aan het uiterlijk. De Ruebist Elegance is daar een goed voorbeeld van. Het opzetten gaat eenvoudig en snel en het eindproduct oogt nog steeds als een échte, stormvaste piramidetent.”

Smitveld Ruebist

Technische eigenschappen vouwwagen

Afmetingen Ruebist
Voortent  400x183cm
Buitenmaat  540x750cm
Benodigd oppervlakte (ongeveer)  41m2
Maximaal aantal haringen  25
Technische details Smitveld Ruebist
Toelaatbare massa 750kg
Eigen gewicht 320kg
Nuttig laadvermogen 430kg
Bandenmaat 165/70/13
Bandenspanning 2,8 bar, 280kPA of 40 PSI
Koppelingshoogte 36cm
Wagenbak afmetingen 220 of 240x160cm
Totale wagenlengte 335cm

De Smitveld Ruebist tenttrailer staat op het AL-KO systeem chassis. Dit is het beste aanhangeronderstel dat bestaat. De vouwwagen is geremd en heeft een maximaal toelaatbaar gewicht van 750kg. Het eigen gewicht is ongeveer 320kg.

Ruebist vouwwagen Plattegrond