Een vouwwagen huren kan een goed alternatief zijn voor het kopen van een vouwwagen. Zo heeft u het genot van een vouwwagen zonder de vouwwagen zelf aan te hoeven schaffen.

Op deze pagina hebben wij voor u een overzicht gemaakt met zaken die van belang zijn bij  het huren van een vouwwagen.

viaduct_vouwwagen_
Tunnelluifel Smitveld Vouwwagen
Chassis Smitveld vouwwagen

Een vouwwagen huren voor een lange of korte vakantie?

Wilt u voor een korte vakantie of een langere vakantie een vouwwagen huren, dat is van belang bij het maken van de keuze voor de juiste vouwwagen.

Als u kiest voor het huren van een vouwwagen voor een kortere periode, dan is het van belang om te kijken naar, onder andere, het opzetgemak. U wilt immers niet een hele dag kwijt zijn met het opzetten van de gehuurde vouwwagen. Het opzetgemak is dan een goede eigenschap van de vouwwagen.

Ook als u voor een langere periode een vouwwagen wilt huren, is het opzetgemak een belangrijk punt.

Wij krijgen vaak te horen dat de Smitveld vouwwagens zo gemakkelijk en snel op te zetten is. En dat is zeker zo: Met het opzetten heeft u het gemak dat er geen losse voortent is, die is namelijk als één geheel gemaakt. Juist een losse voortent maakt het opzetten van andere merken vouwwagens tot een langdurige bezigheid.
De scheerlijnen zijn verstelbaar en daardoor kunt u de haringen ook makkelijker plaatsen. In totaal bent u hoogstens 15 minuten bezig met opzetten.
Dan kunt u gaan genieten van uw stoere, stormvaste, ruime, behaaglijke en strak opgezette Smitveld vouwwagen.

Hoe veel personen gaan er mee met de vouwwagen?

Deze vraag is misschien wel de makkelijkste. Tel de hoofdjes in het gezin en u weet het. Vouwwagens kun je huren in alle soorten en maten dus er is er ook een die past bij uw gezin. Kamperen met kleine kinderen is een van de leukste familie activiteiten. Een goede tent of vouwwagen draagt zeker bij een een heerlijke vakantie.

Onze ervaring is dat kinderen tot een jaar of 10 graag bij de ouders in de grote tent blijven slapen. Oudere kinderen slapen graag in een bijzettentje. Een bijzettent geeft toch iets meer privacy en dat is fijn voor ouders en kind.

Let dus op de slaapplaatsen, maar ook de binnenruimte in de vouwwagen. De voortent is wel voor de hele vakantie je woonkamer.

Bij Smitveld hebben we twee modellen vouwwagens in de verhuur.

Smitveld Violist
De Violist is een luxe en opvallende vouwwagen met slaapruimte voor 4 personen. Er is een vast bed met lattenbodem en een goed matras, slaapt net zo lekker als thuis. De Violist heeft een ruime voortent en veel binnenruimte. Voor de kinderen is er slaapruimte genoeg, met de slaaptent in de vouwwagen, heeft iedereen een eigen ‘slaapkamer’.

De zijkanten van de Violist zijn extra hoog en zorgen voor extra binnenruimte. De voortent is groot ( 400 X 230 cm) en heeft een vast kuipgrondzeil wat zorgt voor extra comfort en ruimte voor het het hele gezin.

In de voortent is er genoeg ruimte voor een grote tafel en luxe stoelen, de boogluifel aan de voorkant van de Violist zorgt ervoor dat u buiten beschermd bent tegen de zon. Onder de boogluifel is het ook ’s avonds genieten, binnen maar toch buiten. Met een glas wijn of een kop koffie nagenieten van de dag.

Huur de Violist voor een luxe vakantie waarbij het voelt alsof uw huis mee is op vakantie met alle comfort en ruimte die de Violist uw biedt.

Smitveld Ruebist
De Ruebist vouwwagen heeft 4 slaapplaatsen in de vouwwagen zelf. Er is een vast vast tweepersoons bed met lattenbodem en een heerlijk matras. Hierdoor slaapt u zeker net zo lekker als thuis. Iedereen heeft een eigen ‘slaapkamer’ met de slaaptenten voor de kinderen in de vouwwagen.

De Ruebist heeft een riante voortent waar u prima binnen kunt zitten met het hele gezin mocht het weer even tegen zitten of als de zon misschien toch te warm is, De Ruebist heeft een vast kuipgrondzeil voor extra comfort.

In de voortent is er genoeg ruimte zodat je een een tafel en luxe stoelen kwijt kunt. Ook is er genoeg ruimte voor uw spullen die binnen moeten staan. De boogluifel van de Ruebist zorgt ervoor dat u buiten beschermd bent tegen de zon of eventuele regen. Onder de boogluifel is het ook ’s avonds genieten, binnen maar toch buiten, met een glas wijn of een kop koffie nagenieten van de dag.

Huur de Ruebist voor een luxe vakantie waarbij het voelt alsof uw huis mee is op vakantie met alle comfort en ruimte die de Violist uw biedt.

Smitveld Violist met eten
Smitveld Lodgist vouwwagen buiten
Smitveld bak en carrosserie vouwwagen

Hoeveel ruimte heb ik nodig in mijn gehuurde vouwwagen?

Het weer op vakantie speelt een grote factor. In de zomers van de afgelopen jaren, hebben we te maken met extreme weersomstandigheden.

Is Italië of Frankrijk uw favoriete vakantieland? Dan is het weer tijdens de vakantie toch meestal erg goed en warm. Meer buitenruimte is dan best fijn maar een een grote luifel om in de schaduw te kunnen zitten is dan misschien wel belangrijker.

Voor de “slecht weer” kampeerder of als u gaat kamperen in het voorjaar moet u toch rekening houden met meer binnenruimte. Een gesloten kuipgrondzeil is dan van grote waarde. U kunt ook een kacheltje meenemen om de temperatuur binnen op een comfortabel niveau te krijgen.

Kan de gehuurde vouwwagen achter mijn auto?

Dat is simpel:
Een gehuurde vouwwagen kan bij u achter de auto als uw auto een trekhaak heeft en u een Nederlands rijbewijs heeft. De vouwwagens die bij ons worden verhuurd hebben een gewicht dat ruim onder de 750 kg ligt. Dit houdt in dat u met de vouwwagen de weg op kan als u een rijbewijs B heeft. We raden aan om te checken wat het trekgewicht is van uw auto zodat u veilig de weg op kan.

Wat moet ik allemaal meenemen als ik een vouwwagen huur?

De vakantie met een gehuurde vouwwagen kunt u zo luxe maken als u zelf wilt. Uiteraard wilt u alle benodigdheden voor een heerlijke vakantie met de vouwwagen meenemen. Genoeg bergruimte in de vouwwagen is dan van groot belang. U wilt niet de keuze hoeven te maken welke spullen wel of niet mee kunnen op vakantie.

Niet alle merken vouwwagens hebben altijd even veel bergruimte, dit is wel een punt om naar te kijken voordat u een vouwwagen gaat huren. Een Smitveld vouwwagen heeft minimaal 1500 liter bergruimte om spullen mee te nemen.

Weet u niet wat u precies mee wilt nemen op vakantie of wat u nodig heeft? Dan kunnen we u helpen bij Smitveld. Naast de vouwwagens die u kunt huren bij Smitveld, hebben we ook complete pakketten met alle benodigdheden voor een heerlijke vakantie. Deze pakketten bevatten, onder andere, luxe stoelen, een mooie tafel, servies, keuken, kookgerei en koelbox. Deze pakketten kunt u ook huren als u een vouwwagen gaat huren.

Willen de kinderen niet meer in de vouwwagen zelf slapen? Dan kunt u ook een bijzettent huren, compleet met matras en slaapzak.

Kortom, bij Smitveld willen we u graag helpen om een heerlijke luxe vakantie te hebben met de gehuurde vouwwagen.

Wat is het budget?

Tja ook het huren van een vouwwagen moet betaald worden. Er zijn vouwwagens te huur in vele prijsklassen van luxe modellen naar de meer goedkopere modellen.

Als u een idee heeft welke vouwwagen u wilt gaan huren, dan is het zoeken naar een vouwwagen die binnen het budget past. Uiteraard kunt u kiezen uit meerdere merken en modellen.

Bij Smitveld hebben we ervoor gekozen om onze bestsellers te verhuren de prijzen van de verhuur van de vouwwagens zijn verschillend. Kijkt u rustig op de pagina over de verhuur van vouwwagens bij Smitveld. U kunt ook altijd even bellen,mailen of langskomen.

En nu een vouwwagen huren?

Met deze tips voor het huren van een vouwwagen willen wij graag iets bijdragen zodat u de juiste keuze kunt maken voor het huren van een vouwwagen.

U kunt altijd bij ons langskomen in onze showroom in Heemskerk, we kunnen u dan alles vertellen over de vouwwagens van Smitveld.

 • Smitveld Violist tenttrailer
  Violist in de nacht
 • Smitveld violist
  Heerlijke ruimte met een boogluifel
 • Smitveld Violist vouwwagen buiten
  Violist met hoge zijkant
 • Violist-Vouwwagen
  Violist met boogluifel en zijscherm
 • Interieur Smitveld Violist vouwwagen
  Heerlijke uitgeslapen wakker worden
 • Smitveld Violist vouwwagen buiten
  In alle rust genieten
 • Naaimachine
  100% Nederlands vakmanschap
 • Interieur Smitveld vouwwagen
  Tocht vrij, waterdicht en geen beestjes door het vaste grondzeil
 • Elektra doorvoer
  Elektriciteit heeft zijn eigen deur
 • Froli bedsysteem voor in de vouwwagen
  Heerlijk slapen op het schotelbed
 • Lattenbodem in de vouwwagen
  Een goed bed is ...
 • Chassis vouwwagen
  De basis is goed met het AL-KO chassis
 • Smitveld vouwwagen
  Zo rijdt een Smitveld over straat